4 april 2011

Tacksamhet

Sedan jag fick Juni har jag blivit mer och mer tacksam för saker. Att jag fick en frisk dotter, har världens bästa förhållande, massor med fina vänner och familj. Många såna saker är lätt att ta för givet, men egentligen är inget självklart. Livet kan ta så oväntade vändningar..
Idag läste jag en blogg om en fyrbarnsmamma som fick cancer när hon var gravid, och nu 16 månader senare gick hon bort, och lämnade sin man och fyra barn. Så fruktansvärt! Jag kan bara tänka mig hur det måste kännas att lämna sina barn.

Jag la också märket till en reklam som gått på tvn ett bra tag, där de berättar att 16 000 barn dör VARJE DAG av svält! 16 000 barn är lika många som det bor invånare i Ljungby som Erik kommer ifrån.. Tänk att så många barn svälter ihjäl varje dag... Jag tänker såklart på min Juni, hur glad jag är att jag kan ge henne allt sånt som hon behöver. För det måste vara fruktansvärt att se sitt eget barn svälta.

Idag när vi gick på stan så stannade en kille oss. Han var från Rädda barnen och frågade om vi ville bli månadsgivare. Oftast brukar jag bara säga nej, men idag tänkte jag att varför inte? Den minsta summan var 75 kr i månaden, och det är nog en summa som inte märks av för de allra flesta. Så jag blev månadsgivare till dem! Och det känns SÅ bra! Ingen kan göra allt, men alla kan göra något... Jag och Erik ska också skaffa ett fadderbarn hade vi tänkt.

Ikväll är Erik på fotboll, första matchen för Elvsborg. Är det inte hockey så är det fotboll ;) Han har frågat mig tuuusen gånger om det är säkert att han fick gå, eftersom gårdagen/kvällen med Juni var allt annat än lätt. Men jag tyckte såklart att han skulle gå. Och en timma innan han gick så la jag och Tindra oss uppe på soffan i solen och sov, så skönt! Sedan gick Erik vid halv sju. Juni var som en solstråle, och en timma senare la jag henne och hon somnade på mindre än 1 minut utan minsta protest. Tro det eller ej så sover hon fortfarande, så hon har somnat för natten. Så särskilt svårt har det inte varit att ha henne själv ikväll, vilken vändning! Jag såg också att tand nr 2 idag, så det är inte så konstigt att hon inte varit sig själv på sista tiden, två tänder på en vecka!

Nu ska jag fortsätta titta på "mammor byter bo", det roligaste jag sett på länge! jag är nog närmast den mer renliga familjen, även om jag inte torkar golvet 2 gånger per dagen haha! Undrar vilken familj som mår bäst?

Jag är nu månadsgivare till rädda barnen!

Igår ropade jag på Erik och bad honom komma med ett äpple till mig, och detta var vad jag fick =) Han tycker att jag borde lägga på mig några kilon...


Mamma och pappas prinsessa ♥

2 kommentarer:

  1. Håller med dig, jag har också blivit mycket mer tacksam. Och har slutat hänga upp mig på småsaker. Allt känns så mycket "större" och viktigare sen lillhjärtat kom till världen.

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Såååå otroligt söt hon e!

    SvaraRadera