5 april 2011

Mot öppnis


Juni har tjatat efter öppnis i en vecka nu. Så imorse fick hon äntligen som hon ville! Öppnis med kompisarna Moa, Elliot och Molly. Juni åt Hipps ekologiska mat, hennes favorit!

Idag lärde Juni sig något nytt, att åla baklänges! Nu måste vi skaffa grindar! Vår stora tjej kryper nog snart.
Nu sover hon ute igen, det är inga långa sovpass på dagen numera..

Snart kommer Eriks bröder, Junis farbröder, Oscar och Johan hit och stannar här några dagar. Mysigt! Så nu ska jag baka en kladdkaka med banan, detta recptet hade jag tänkt prova:

♥ 150 g smör
♥ 2 st ägg
♥ 3 dl strösocker
♥ 2 tsk vaniljsocker
♥ 4 msk kakao
♥ 1,5 dl vetemjöl
♥ 2 st mogna bananer

Smält smöret och låt det svalna under tiden du rör ihop resten.
Vispa ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och kakao. Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn smet.
Rör i det smälta smöret.
Hacka bananerna grovt och blanda ner dem eller lägg i bananerna hela och kör med elvisp.

Häll smeten i en rund form (ca 25 cm i diameter) som man kan smörja om man vill.

Grädda mitt i ugnen i 175°C i 30 minuter.

Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna till rumstemperatur. Förvara den därefter i kylen tills servering. Den blir ännu godare efter ett par dagar i kylen och håller sig där i åtminstone en vecka. Man kan också frysa kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar