13 mars 2011

Söndag

De sista dagarna har vi verkligen fått in rutiner här hemma.. Man säger hela tiden att tiden går så fort... Och det gör den verkligen också! Nyss var Juni bara en liten bebis som bara åt och sov. Nu helt plötsligt äter hon typ samma mat som oss (fast mosad), äter och sover på ungefär samma tider, tre gånger, varje dag. Hon somnar kl 20 och sover till 7 dagen efter, som ett barn! Nyss så var hon ju uppe med oss hela kvällen och sov sedan till 11 dagen efter.. Nu får man verkligen kämpa för att hålla henne vaken efter kl 19!
Det är inte heller länge sedan det inte ens gick att hålla Juni vaken. När hon var trött då sov hon, var vi än var eller gjorde. Nu är det nästan omöjligt att sova på öppnis t.ex, för där händer det ju så mycket!

Det är nästan lite läskigt vad tiden går fort. Min lilla bebis kan nästan krypa och sitta! Hon tokskrattar när jag blir arg på Tindra, hon skiner upp som en sol när Erik kommer hem och om hon gråter och jag ropar "mamma kommer" så blir hon tyst. Hon är extremt nyfiken och det känns som att hon verkligen upptäcker allt nu. Hon känner på allt, och efter en minut så är leksaken tråkig och man måste ha något nytt. Hon slänger också ner saker i golvet och tittar efter dem och sedan på mig för att jag ska ta upp den... Hon skrattar också för att få en reaktion av mig, så man får verkligen en helt annan kontakt nu.

På ett sätt tycker jag det är skönt att hon blir större. Hon får mycket mer personlighet och kan verkligen visa vad hon vill och inte vill. Den första tiden var ganska jobbig. Mest för att jag hade ont efter snittet och för att amningen är det ondaste jag någonsin varit med om! Nu känner jag Juni så väl och vet precis vad hon vill och vad jag ska göra om hon t.ex. blir ledsen.
Däremot så kändes graviditeten som hundra år.. Men det blir nog annorlunda när man får sitt andra barn, för då har man ju fullt upp med en liten redan. När Juni var i magen så kunde jag absolut inte förstå att det verkligen var en bebis som låg där, det kändes så overkligt!

Vi älskar Juni mest av allt i hela världen, kärleken till sitt barn är verkligen enorm!!

En timma innan Jun i föddes ♥


Juni 1 dag
Juni 1 månad.

Juni 2 månader


Juni 3 månader, hon sov sig igenom sina tre första månader.


Juni 4 månader.

Stora tjejen 5 månader.

1 kommentar:

  1. Gosigt inlägg. Underbart med dom små liven. Längtar :)

    SvaraRadera