8 mars 2011

Kvinno- och semmeldagen

Idag är det både internationella kvinnodagen och semmeldagen. Det firar vi såklart med att äta semlor här hemma. Jag är inte så förtjust i semlor egentligen, men är det semmeldagen så är det. Jag brukar riva mandelmassan och blanda den med grädden, det tycker jag är godast. Vissa äter sina semlor med varm mjölk.. Hur äter ni era semlor?

Jag tycker att det är bra att det finns en dag då kvinnor uppmärksammas extra. Nu är ju Sverige ett väldigt bra och jämställt land, men i många länder så är kvinnorna väldigt förtryckta. Det finns ju saker här med som behöver förbättras. Bara i sport t.ex. så tjänar ju männen enormt mycket mer än vad kvinnorna gör. Attt samma sorts tjänst har olika lön beroende på om det är en kvinna eller man som gör jobbet är ju katastrof!
Men jag tycker inte heller att det får gå till överdrift. Att man till exempel ska måsta dela på föräldrarledigheten. Det är ju inte alla som varken kan eller vill det. Så länge Erik spelar hockey kommer ju han inte kunna vara pappaledig.
Jag är väldigt stolt över att vara tjej och jag ska försöka vara en jättebra och stark förebild för Juni. Jag ska verkligen visa henne att man kan bli och göra vad man vill även om man är tjej!

Nu ska jag och Juni lägga oss i soffan framför tvn och vänta på våran älskling.

1 kommentar:

  1. Bra inlägg Carro! Stark kvinna!

    Idag blandade jag mandelmassan med brödet man gröper ur, tillsatte grädde och vaniljsocker och rör till en fin smet.

    SvaraRadera