5 februari 2011

Britax

Det blev en Britax stol för oss. Hon på barnvagnscentralen sa att det var den absolut bästa tillsammans med Actas stol. Och jag tyckte att Juni satt bäst i Britaxen. Den kan hon också ha tills hon är 7 år eftersom man kan vända den framåt och använda med bilens egna bälte.

Hon berättade för oss att dom nya rekommendationerna är att byta så fort barnet är stabil i nacken. För att den större stolen är mycket säkrare vid krock än vad babyskyddet är. Dom monterade också in stolen åt oss, och man fick inte luta den så mycket som jag hade velat. Ju mindre lutning på stolen desto säkrare är det vid en krock, då det blir mycket mindre påfrestning för nacken.

Vi kommer ändå ha kvar babyskyddet minst en månad till då jag känner att Juni ändå är lite för liten för stolen än. När hon somnade så tippade huvudet framåt och det vill jag ju inte. Men så fort hon sitter bra kommer vi att byta.

Jag är väldigt nöjd med Brios babyskydd, det enda negativa är att den är ganska liten, men det spelar ju ingen roll nu då dom ändå rekommenderar att byta ganska tidigt.

Fick en fråga ang linnebodysarna, och dom finns i grått och vitt för killar också! På Lindex!
Denna stolen är det. Med ett speciellt tyg som andas och som inte ska bli för varmt på sommaren.

Här är ett test på bilstolar: (ej på säkerhet utan bara typ bekvämlighet).

http://www.bäst-i-test.se/Bilbarnstol

2 kommentarer:

 1. Det blev en britax för oss med, har kört med den ett tag nu och är jättenöjda!
  Om vi skulle ha gjort som era försäljare säger och bytt så fort tilda blev stabil i nacken så skulle hon typ bara hunnit använda babyskyddet i en månad, tror inte hon skulle ha suttit säkert i en stor bilstol redan då:P så det rådet var ganske lite överdrivet, dom ska snarare kunna sitta stadigt.
  Stolarna är säkra så länge man följer viktgränserna, alla stolar genomgår ju hårda tester och är testade med dom vikter som anges. babyskydden skulle tex inte få vara godkända till ca 9kg om dom inte vore lika säkra då som er försäljare sagt.
  multitechen som ni har köpt har ju viktgränserna ca 9kg till 25kg, vilket motsvara ca 9mån-6 år. stolarna är ju oftast bara testade för dom viktgränserna som tillverkaren satt, så multitechen är nog inte ens testade mindre barn,
  Men det är nog därför som juni fortfarande känns lite liten i den:)
  man ska nog inte alltid lita blint på vad försäljarna säger i alla fall:P

  vi ville ha en maxicosi men den satt inge bra i vår ena bil:( men som sagt så är vi jättenöjda med britaxen, hoppas ni blir det också:)

  SvaraRadera
 2. KUl att du tittar in hos oss :)

  vi ska också byta ut vårt babyskydd nu när som helst, ska ta mig en titt på den där stolen ni köpte, verkar ju väldigt bra!

  fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera