29 januari 2011

Äntligen helg

 

Fina Malin och Juni igår på hockeyn.

Igår när vi kom hem efter Ullared åkte vi nästan direkt till hockeyn. Full fart hela dagen alltså!

Imorse vaknade Juni klockan 6.30, det hör inte till vanligheten... Lilla gumman är så hård i magen, så det var nog därför hon inte kunde sova. Hon kämpar och kämpar men det kommer liksom inget. Stackarn! Hon är ändå så himla snäll, hon gråter eller skriker ingenting men man ser ändå på henne hur jobbigt det är. Nu blir det mycket vatten och saft, olja i maten och katrinblommonpuré för henne så hoppas vi det går till sig! Det blir ju ofta så när magen ska vänja sig från bara ersättning/bröstmjölk till riktig mat.

Idag var vi på stan och tittade på bilstolar. Hon berättade att man nu rekommenderar att så fort bebisen är hyffsat stabil i nacke och rygg så ska man byta till nästa stol. Då dom sitter säkrare i den! Det berättade också dom som kommer från trafiksäkerhetsverket på föräldrarutbildningen. Självklart är det bekvämt med babyskyddet som man kan lyfta med sig överallt, men nu blir det ändå till att byta stol för oss! Jag tror det lutar åt en Britax.

Nu ska jag och Erik, och Juni såklart, åka och äta mat på Babbel. En spansk tapas restaurang. Mumsigt!

Hoppas ni har en bra helg med! Jag blir så glad av alla fina kommentarer och tips jag får av er!


Jag och Erik gjorde egna semlor idag! Det behövde vi!!

4 kommentarer:

 1. Åhh vad gott med semla!

  Hoppas Juni blir bättre i magen snart!

  SvaraRadera
 2. jag tycker det låter konstigt av henne att säga att dom ska vara "hyffsat stabila" överallt där jag läst står att dom ska vara stabila och dom ska sitta stadigt och säkert själv utan stöd innan man byter till bilbarnstolen. Det har även försäljarna på barnenshus sagt till oss konstigt att det kan låta så olika ändå.
  Du behöver nog inte vara orolig för babyskyddet än, babyskyddet är säkert för barnen så länge inte huvudet är ovanför kanten, eller sålänge han/hon inte väger över viktgränsen på babyskyddet, tror den är 13 kg på vårat, kanske är lite lägre på er?

  britax blir säkert bra:) vi har varit jättenöjd med vårat britax babyskydd. Har dom så att man kan luta stolen bak stolsryggen till viloläge tro? kan ju vara skönt om dom sover eller om man åker långt så det känns viktigt för oss.

  gud va gott det såg ut med semlor!

  SvaraRadera
 3. Hittade ni någonting spännande i Ullared? :-)

  Åh, är lillan hård i magen? Stackare :-/ Testa päronpuré kanske? Det är (eller ska vara åtminstone) lösande. :-)

  SvaraRadera
 4. Vi har en Acta-bilbarnstol, och det den vann på var att den hade så stadiga kuddar för huvudet.
  I de andra stolarna så kan huvudet fänga fram och tillbaks, värt att tänka på.

  Men Actan är också förbannat jobbig att knäppa innan man kommit på knepet... vi har haft den i ett halvår nu, och båda svär fortfarande över knäppningen... :)


  Annat att tänka på är att det ska inte vara läder eller varmt material i stolen, barnet kommer koka de dagar då det är varmt ute...
  Är det kallt, så tar du ändå på henne lämplig klädsen.


  Det ser ut som du kommer få en liten shoppingflicka och att hon stortrivdes att shoppa med mamma hela dagen... inte billigt, inte billigt :)


  Hoppas magen kommer igång, man vill ju sååå gärna sätta sig i deras ställe och trycka ut det som gör ont... men det funkar ju inte riktigt så.

  SvaraRadera