27 april 2011

Glömd mat och barnrum

Min lilla skrutt har egentligen aldrig sagt till när hon varit hungrig. Hon kan gnälla när hon är trött, men just hungern verkar hon inte bry sig särskilt mycket om. Så vi får alltid räkna timmarna och se till att hon får i sig alla mål. Tills för bara några veckor sedan fick vi väcka henne på kvällen och ge henne mat, annars kunde det gå 14 timmar utan mat och det var för länge kände jag.

Ikväll så har vi fixat lite här hemma. Och jag skäms att skriva det, men vi glömde helt bort att Juni skulle äta. Så hon åt inte från 15.30 till 21 när vi kom på att hennes grötmål hade glömts bort. Men lika glad var Juni ändå. Det ska inte hända igen!
Vi har i alla fall fått fint, och Eriks kontor börjar mer och mer likna Junis rum!

Nu sover hon i sin nya sovpåse från Ikea som jag varmt vill rekommendera till alla andra småbarnsföräldrar. Den är så himla bra för hon behöver inget täcke när hon har den. Hon kan inte heller få något över ansiktet som man annars är lite rädd för med täcken (eller var när hon va yngre). Täcket sparkar hon ju bara av sig och så blir hon kall.. Men den här påsen är helt perfekt!

Förresten, jag läste nyss att bebisarnas sugreflex som finns från födseln försvinner vid ca 5 månader. Och detta är något vi märkte ganska tydligt. För när vi skulle kolla om Juni ville ha mat så stoppade vi bara in ett finger i hennes mun, och om hon sög så var hon hungrig! Nu biter hon bara med sina vassa tänder om man råkar få in ett finger i munnen haha.

Tavlan är en doppresent från mamma

Den högra tavlan är en doppresent från morfar, lilla brorbror och extra-mormor

Junis mjukisdjur och hennes tavlor har kommit på plats.
Finns på Ikea!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar