20 april 2011

Amning

Erik smygfotar mig

Trött mammis

Så här vig är inte jag...

Hej mina vänner.

Min dag har varit bra! Jag var alltså och blekte mina tänder idag efter mammagruppen, med metoden Brilliant smile. Det tog 60 min, och det var inte dom skönaste 60 minutrarna. men som Anna och Erik har sagt "ska man vara fin får man lida pin..." Resultatet blev bra och jag är supernöjd.

Jag fick en bra fråga som jag måste dela med mig till er med:

Hur kommer det sig att du "bara" ammade i en månad? Jag har kämpat som en dåre med amningen nu i tre veckor, med smärta, sår och psykiska påfrestningar. Vet inte om det är värt det? Hur kändes det för dig? Jag vill helst bara strunta i amningen...
Tack för gratulationerna och hälsa Erik krya på sig
Kram Tove


Sista gången jag ammade var nog Juni ca 4 veckor gammal, men redan när hon var två veckor så gav vi henne ersättning samtidigt som jag pumpade ut och gav henne på flaska. Ibland hade vi också någon amningsnapp, men det blev aldrig bra. Jag hade sår, lite mjölkstockning och svamp på både brösten. Det var fruktansvärt. Jag kunde inte njuta av Juni och det blev ingen harmoni alls. Det gjorde bara ONT!

Så efter väldigt mycket om och men från min sida, så gav jag upp. Först var det skit jobbigt, jag hade så dåligt samvete och tänkte att nu kommer Juni bli sjuk och dö (ja nästan så kändes det). Men efter någon vecka när allt fått smälta in så kändes det som det bästa beslutet jag någonsin tagit. Nöjd bebis och nöjd mamma. Juni sov nästan hela nätter redan när hon var 6 veckor för att hon blev mätt. Dessutom kunde Erik hjälpa till mer och dom blev lika nära som hon och jag var.
Många sa att det var så bekvämt att amma, men för mig har det varit lika bekvämt med ersättning. Det positiva är ju att man vet hur mycket som får i sig, dom blir oftast mättare och sover då bättre och pappan kan hjälpa till mer. Såklart finns det fördelar med amning med, om det funkar och man mår bra! Jag har också varit ganska noga med att det är jag och Erik som matar henne, ingen annan.

Jag kände ändå att hon fått i sig lite bröstmjölk och lite skydd som det sägs att dom får. Juni är den friskaste unge man kan tänka sig. Hon har haft feber två gånger, ena gången av tanden och den andra av vaccinationen. Annars har hon aldrig varit sjuk.

Så mitt svar är, Nej!!  Det är inte värt det! För oss var det i alla fall inte det! Det är 2000 talet och det finns absolut fullgod ersättning!
Lycka till!!
Kramar från oss!

2 kommentarer:

  1. Du måste ju visa resultatet! Vad kostade det förresten?

    SvaraRadera
  2. Tack tack tack snälla snälla du för att du delade med dig, det känns så skönt att höra att andra okckå haft det kämpigt och tvivlat, att man är inte ensam. Jag kämpar på några dagar till sen får jag se... Jag trodde det skulle vara mysigt med det är bara jobbigt. Tack igen!

    SvaraRadera