4 mars 2011

Mat

Juni är inte lika glad i mat längre. När vi började med smakisar så gick allt ner.. Men nu är tydligen inget gott längre. Så fort det kommer in i munnen så gör hon miner och spottar ut allt, eller typ blåser ut allt för det blir mat överallt! Och jag som inte är såå förtjust i kladd... Jag vet att det är bra för barn att kladda lite med maten, men inte hur mycket som helst haha.
Hon älskar välling, ersättning, gröt och fruktpuré, men det kan man ju inte leva på. Jag hoppas att det vänder.

Hon är ju väldigt dålig på att säga till när hon är hungrig, oftast så får jag räkna timmarna sedan hon åt sist. Oftast får jag bara i henne 4 mål per dag, och därför ger jag henne en flaska ersättning i sömnen innan jag somnar, för att jag tycker att det är för lite med bara 4 mål mat per dag. Men jag funderar på att sluta med det ändå, för det känns lite dumt att ge henne mat när hon inte riktigt är vaken.

Nu ska gå ut en snabbis med Tindra, innan Juni vaknar.. Lite pyssel är det att vara ensam hemma med båda två, men det går! Sedan ska jag sätta mig med dopinbjudningskorten som kom med posten igår, tycker det är så kul att fixa allt inför hennes dop!


1 kommentar:

  1. Våran son var inte alls glad i äta pureer när vi började, så vi gick över till de äldre pureerna, som smakar lite mer med kött och fisk i, bara att vi mosade dem lite extra.

    Vid 5 månader fick han 8-månadersmat, välmosat, och mycket villigare att äta. Testa en gång och se :)

    (Kanske inte funkar för alla, men kan vara kul att testa)

    SvaraRadera