24 januari 2011

Majskrok
Juni fick smaka på majskrok för första gången igår. Imorse fick hon en igen, gott verkar det vara!
Banan fick Juni också prova för första gången igår och det var supergott! Så bra nu när man kan få börja ge lite mellanmål. Som igår när vi var på viskan så började hon gnälla lite. Jag visste att hon inte var trött och inte heller hungrig. Kanske bara lite uttråkad?! Då fick hon iaf lite banan, och blev genast på bättre humör!
Om man ammar så kan man ju ge bebisen bröstet när som helst. Men som Juni som bara äter ersättning, så går jag ju inte och blandar 30 ml. Utan hon äter ju sina 5 mål per dygn... Givetvis får hon ju äta när hon är hungrig! Men ni förstår vad jag menar...

Vi försöker ju få in ett mål till nu mellan kl 7-12... Alltså typ kl 10. Det går bra! Flaskan vägrar hon den tiden, hon är inte tillräckligt hungrig för det, men gröt går ner! Vi har provat både den milda havregröten och banangröt, och jag märker ingen större skillnad. Hon verkar gilla båda!

Jag känner dock att det gått lite för fort med smakisarna. Juni började äta en hel burk mat vid lunch, men hon blev väldigt hård i magen av det. Så nu får hon max en halv burk och sedan ersättning.

Hur tidigt började ni byta ut ett helt mål till mat?

Nu ska vi åka iväg på öppnis!

Ha en bra dag mina fina läsare!

1 kommentar:

  1. Med Engla så va hon nog ca 6 månader innan vi bytte ut ett helt mål. Elton är ju mer på hugget så kommer nog börja när han r runt 5 månader...får krångel med magen om jag ger mkt nytt märker jag/Lina

    SvaraRadera