10 december 2010

Rutiner

Jag gillar rutiner. Är nog en sån som gillar att ha saker lite planerade och veta vad som kommer. Sen tycker jag att det är jätte viktigt att kunna bryta rutinerna också.. Jag skulle aldrig stanna hemma från något pga att "Juni ska alltid sova i SIN säng kl 14-16..." t.ex.... Då skulle nog livet bli tråkigt.

Juni har i alla fall börjat följa lite rutiner med mat och sömn, och det tycker jag är skönt.
Hon somnar på kvällen ca kl 20, sedan ger jag henne en flaska mat innan jag somnar, kl 22 typ, Juni öppnar inte ens sina ögon då, men hon äter upp allt. Sedan sover hon till 6 på morgonen, äter i sömnen igen typ, och somnar om direkt. Och så sover hon till ca 9, hon sover fortfarande nu...
Hon vill då vara vaken en timma ungefär och sedan vill hon äta runt 10, och sen sova igen.
Sen äter hon ungefär kl 13, 17, 20 och så kl 22 när jag "väcker" henne... För att hon ska få i sig tillräckligt med mat under en dag! Hon brukar alltid sova något mellan sina måltider, ibland en kortis och ibland länge. Tänk att hon sover så mycket när hon var såååå vild i min mage! Det trodde jag inte..

1 dag gammal...

1 kommentar:

  1. Det är jätteskönt med rutiner. Men jag tycker precis som du att man ska följa dom i den mån man kan, inte till punkt och pricka. :)

    Det är väldigt skönt att veta när dom exempelvis somnar för natten, så kan man "planera" för lite egentid :) Det är nog viktigt. Sen mår nog barnet allra bäst av lite rutiner också!

    SvaraRadera